2012. június 15., péntek

Óvárosi bemelegítés és a Port Vell

Némi késéssel, de folytatódik a barcelonai beszámoló – nagyrészt igyekszem képekben. Szóval első reggel, én viszonylag hamar úgy döntöttem, új helyen vagyok, mégsem járja, reggel kilenc után még hortyogni, így elindultam körülnézni az Óvárosban. Balázs elment futni, Bagoly pedig tovább aludt helyettünk is. Kinek mi fekszik.

Barcelona óvárosát „gótikus negyed” néven is emlegetik, az ebben a stílusban épült templomok miatt. Szűk utcácskák, évszázados házak, kicsi boltok a sikátorokban, minden, ami egy reggeli sétához kell :) 

Maya kedvence


Torony és vízköpők


Belső udvar


 Gótikus stílusjegyek


 Narancs és pálma


Növényzet magaslaton


 „Gazdámra várva” – igen, 
az a kis fehér gombóc ott, középen

A reggeli séta után Bagolyt meggyőzve – nem volt egyszerű – elindultunk várost nézni. El akartunk menni a szokásos free tour-ra (nagyon jók, már több városban voltam ilyenen, még sosem csalódtam), de betelt (ebből is látszik a népszerűsége), így magunk vettük nyakunkba a várost. Első körben a régi kikötő, a Port Vell felé.

Barcelonai biciklikölcsönző

Barcelonai lakcímmel lehet igénybe venni, fél órára ingyen, utána potom pénzért, két utcánként parkolási pontokkal és működő biciklikkel. Elképesztő.

Idős sirály szidja a mai fiatalokat

Hangosan vijjogott, miközben fel-alá sétált a parton, teljesen olyan volt, mint egy ideges szülő, akinek a gyereke már vagy 3 órája késik valahonnan :)

Helyszín

Kilátás a kétállomásos lanovka egyik végéből – kb. 15-20 méter magas acéltorony – ahonnan a Mont Juïc felé lehet libegni a kikötő felől.

Középen Barcelona legpuccosabb hotelje, a W


Vitorlás – a lanovkát leállították egy fél órára, mert félő volt,
hogy találkozik a kosara és a hajó árboca, amíg az áthalad…


Plázs de Barcelona


Drótkötél – már a Mont Juïcről


Társaságunk a délelőtti kávéhoz


Verebek, rigók és galambok mellett
 a helyi madárvilág jellegzetes képviselője

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése