2013. április 5., péntek

Meeting L.A.

Az áprilisi táncrendem előre is igen érdekesnek ígérkezett, egyelőre nem is csalódtam benne. Első utam mindjárt Los Angelesbe vetett; ahova szerencsés egybeeséseknek köszönhetően Bagoly is el tudott jönni – így mindjárt rá is hárult a helyi tömegközlekedés menedzselése, vagyis a bérelt jármű vezetése. Bagoly örült a lehetőségnek, valahogy így fogalmazott: „Nincs nagyobb élmény, mint tizenkét óra repülés után ismerkedni az automata váltóval egy kétszer hatsávos autópályán, ahol ráadásul minden mérföldekben van kiírva!”

Kölcsönparipa – Endi fiam, ajánlom figyelmedbe a típusát! :)


Los Angeles legjellemzőbb tömegközlekedési formája


GPS nélkül valószínűleg még most is itt keringenénk valamelyik sávban

Az autópályákon a legbelső sáv igen gyakran ’Carpool’ sáv néven futott; ami azt jelenti, hogy csak olyan autók haladhatnak benne, melyekben legalább két ember ül. És igen, általában ez kisebb tömeget és gyorsabb haladást jelent, mint a többi sávban; vagyis az autók többségében csak egy ember ül. Valahol döbbenet.

Külön felhívnám a figyelmet a ’2 or more PERSONS’-re.
Angoltanárok inkább görgessenek tovább!


Ja, és a legviccesebb, hogy pont 341 dollár a minimum bünti,
ha valaki egyedül bemerészkedik a sávba.

Valamiért szeretik ezeket a számokat, mert a szemetelés 81 dollár itt-ott; a tilosban parkolás pedig például 541 dollár büntetést von maga után a Mullholland Drive menti pihenőhelyeken. De erről majd még később bővebben. (Ha valaki tudja ezen furcsa számok okát, ne habozzon megosztani velem! )

Kereszteződés

Ha az ember beér a városba, a kétszer öt sávból már csak kétszer kettő marad, de azért kanyarodósáv szinte mindig van; így tulajdonképpen a kisebb utcák is batárszélesek. Legalábbis európai, különösen svájci szemmel nézve. (Otthon még egész széles utcáink vannak, de az itteniek (Svájc) hihetetlen keskeny kis sikátorokban is vígan rodeóznak, az utóbbi időkben hozzászoktam, hogy a legkeskenyebb, kerítéssel szegélyezett utcácskákban is megpróbál elmenni az ember mellett egy-egy óccó, keskeny kis Merci.)

L.A. Streetview


Hely van, a legtöbb részen nem is nagyon építkeznek felfelé

Némi autókázás után sikerült birtokba vennünk a szállásunkat Long Beachen (a városrész mindegy 40 km-re található Los Angeles központjától, közben végig város van); kellően megdöbbentünk a szobába való belépést követően a szembenéző dekoráción.

Ha igazi lenne, azt mondaná az ember, hogy micsoda
figyelmesség… de nem, műanyag, hozzá is van ragasztva a kézhez :s

Aztán még a „ha egeret új terráriumba teszik, először mindig körülszaglászik”-elv alapján még futottunk egy kört az esti tengerparton.

Marina


Yachtok és vaskapuk - minden mólót ilyen rácsok őriznek


Long Beach - és a Csendes-óceán :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése