2013. április 8., hétfő

Hollywoodi mulatságok

A nagy fehér betűket mindenki ismeri, azt is szokás sejteni, hogy valahol ott lapulnak a domboldalban Los Angeles felett... Gondoltam, megnézni sem lehet őket olyan nagyon bonyolult, hiszen a turisták 99,99%-ának programjában szerepel a cucc. Aha. Talán pont a túlzott népszerűségnek köszönhetően (is); megközelíteni (hivatalosan) egyáltalán nem lehet a táblát és tulajdonképpen csak két pontot javasolnak a városban, ahonnan jól lehet látni. Az egyik egy hatalmas pláza a Hollywood Boulevard-on – ezt inkább mellőztük első körben – a másik pedig a Griffith Observatory, amely egy kisebb dombon csücsül a város felett.

Az obszervatórium


Ciprusok


Görögös minták

Az oda vezető út a Griffith Park-on vezet keresztül, melyet számomra elképzelhetetlen méretű és árú ingatlanok szegélyeznek.

Nem rossz környék na.

Ilyen körítés után ér fel az ember az obszervatóriumhoz, ahonnan nemcsak a betűkre, hanem egész városra remek kilátás nyílik.

Los Angeles, személyesen.


Downtown L.A.


Szélcsatorna


Greater Los Angeles – ameddig a szem ellát


A sztár - ott bújik a domboldalban


Egész csinos – bár azok az antennák némileg rontják az összképet


Emlékmű az Observatory mellett – itt forgatták
a 'Haragban a világgal' egyik híres jelenetét
(James Deanről és a filmről itt.)

A felirat kellő megcsodálása után célba vettük a Hollywood Boulevard-ot, gondoltuk, ebédelni éppen jó lesz. Meg ha már egyszer itt vagyunk, érdemes egy pillantást vetni azokra a híres csillagokra.

Útban lefelé


Megérkeztünk – mancs- és lábnyomok a Chinese Theatre előtt


Akad egy két ismert név – és idézet :)


Kevés ennél ismertebb indulatszó akad.
Nem is tudom, indulatszó ez??? Vagy indulatmondat?


Walk of Fame

Az alábbiról korábban már láttam videót, kellemesen meglepődtem, amikor egyszercsak szemben találtam magam vele: a Hollywood & Highland Center nevű plázában van ez a zongora-lépcső – a lépcsőfokokra rálépve megszólal a megfelelő hang; lehet Süss fel nap!-ot táncolni rajta :D Nyilván a mozgólépcső helyett a lépcsőzésre próbálja motiválni a népet; szeritem tök vicces ötlet :)

Zongorafokok

Gyors pizzázás és egy-egy émelyítően hatalmas süti után újra útnak eredtünk, sétáltunk egy kicsit a Hollywood Walk of Fame-en; ha már egyszer… A csillagok teljesen össze-vissza vannak, időszaktól, műfajtól, mindentől függetlenül. Egy ideig próbáltunk rendszert keresni a dologban, de nem különösebben jártunk sikerrel.

No, vajon kinek a csillagja ilyen népszerű?


Újoncok


Antik comic book store – nem csak a padlón vannak érdekességek :)
Vajon mikori lehet ez a kártya? Na, és felismeritek őt?

Hollywood Boulevard

Összességében - ahogy talán azt a bejegyzésből is sejteni lehetett, a Walk of Fame nem nyűgözött le annyira, mint amint azt az ember a hírnevéből gondolná; ellenben a Griffith Observatory környékét csak javasolni tudom mindenkinek! Azért Hollywood sem hagyott cserben, már amennyiben a filmgyártásról van szó, a következő bejegyzésünkben a hollywoodi dombok másik oldaláról hozok beszámolót!

Beharangozó :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése