2013. szeptember 17., kedd

Boston… for real!

Augusztusban Bostont dobott a szerencsekerék újdonságként, már felszállás után alig vártam a másnap délelőttöt, hogy mehessek körülnézni :) Ugye egyszer már jártam a reptéren, de akkor csak felülről láttuk a várost…

Körülbelül ennyire.

Éppen itt volt az ideje rendesen megnézni.

Boston az Államok egyik legöregebb városa, New Yorktól északra, Massachusetts államban található. Önmagában nem egy hatalmas település, alig 700 ezres, de a teljes Greater Boston már mindjárt más, 4 és fél millió embert jelent. Ebben benne van Cambridge városa is, mely a Bostont határoló Charles folyó túlpartján található és otthont ad a Harvard University-nek illetve a Massachusetts Institute of Technology-nak, vagyis az MIT (em-áj-tí)-nek – a világ két top10-es egyeteméről van szó, bár némileg eltérő profillal rendelkeznek :) Kezdésképpen beneveztem egy városnézős hop on-hop off túrára, elsőként mindjárt a híres Fenway Park, a Boston Red Sox baseballcsapat otthona került utunkba.

Fenway Park

Egyszer majd egy baseballmeccsre is el kell majd látogassak, de egyelőre nem győzött meg a sportág… talán ennek is idő kell; az amerikai futballt sem egyik napról a másikra kezdi el a helyén értékelni az ember.

Charles folyó – Cambridge


Charles folyó – Boston


Árulkodó jelek a lombok között


A keresztutcában

Egy gyors cambridge-i kitérő után a busz visszatért Bostonba.

Boston Common – a helyi Central Park


Belváros


Régi és új – ezt az összeállítás gyakori a keleti parton

Másfél körbebuszozás után lepattantam a járgányról és sétáltam egy kicsit a városban – első körben a Beacon Hill történelmi városnegyedben, ami egyrészt a new yorki Greenwich Village-re, másrészt londoni Notting Hill-re emlékeztetett. Talán az ingatlanárak is hasonló árfekvésben lehetnek. Vagy még magasabbak… bele sem merek gondolni, hogy mennyit kóstálhat itt egy lakás.

Készülődés a vasárnapi ebédre


Lépcsőirodalom


Beacon Hill balra, Boston Common jobbra


Meleg, nyári nap – a verebek is fürdősre vették a programot

Viszont meleg ide vagy oda, nagyon szép idő volt, úgyhogy a futópad helyett (ahogy az a szállodákban, random éjszakai álmatlanságok idején szokott lenni) úgy döntöttem, inkább szabadba viszem az aktuális tréninget. És ha már egyszer, akkor elfért a kezemben a fényképezőgép is :)

Commonwealth Avenue


Alul-felül zöld


Boston Public Garden


Rövid pihenő a Boston Common pázsitján


Futóbolond továbbindul


Charles folyó és Cambridge


MIT a túlparton


Tiszta Anglia :)

Boston élhető helynek tűnik, messze nem akkora város, mint New York és talán az emberek is kevésbé rohanósabbak. Ugyan vasárnapi napon jártam ott, de New York vasárnap is rohanósabb... De New York meg mégiscsak New York, az örök kedvenc. Bostont más amerikai városokkal, ahol jártam nem is nagyon érdemes összehasonlítani, mind Kalifornia, mind Florida nagyon más világ. És ahogy elképzelem, Texas, Colorado és Oregon is nagyon más hely lehet, szóval van még hol körülnézni ebben az országban! =)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése