2014. február 16., vasárnap

Szösszenetek

Némi időbeni ugrás következik a történet fonalában – karácsony táján otthon jártunk, igyekeztünk minél több családtaggal, jóbaráttal, ismerőssel találkozni és nem mellesleg degeszre zabáltuk magunkat átlag napi háromszor. Összességében remek program volt, akikkel meg nem sikerült most összefutni, pótoljuk legközelebb :) Viszont olyan intenzív tíz napot sikerült otthon tölteni, hogy kb. az egész január ráment a dolog kipihenésére. Mármint a full-time munka mellett, merthogy azt is kell valamikor. Ja, meg amikor már nagyon nem bírtuk, elmentünk csúszkálni, meg fenékre esni a hegyekbe – mások ezt síelésnek hívják. De a lelkesedésünk töretlen :)

A február eleji jó egyhetes szabadságunkat is alapvetően ennek szántuk, aztán egy kicsit más lett belőle – még mindig a pillanatnyi lehetőségek megragadása jegyében.

Február első napja – Staten Island Ferry


Ugye már rájöttetek, hogy melyik városról is van szó? :)


Örök kedvenc – Verrazano Narrows Bridge,
 egy pofátlan, de végül egész jól mutató sirállyal


Előre! – még a süvítő szél és a fagypont közeli hőmérséklet
 sem tántorított el komp kinti teraszán való ácsorgástól


Brooklyn & Manhattan


Régiségek üveggel „keretezve”


Szombat reggel a Wall streeten


Metrós meglepetés

Vendéglátónk, Bence szerint egész sok ilyen kis figura jelent meg a városban az utóbbi időkben, nagyrészt metrómegállókban, meg is látogatok néhányat, ha legközelebb erre járok :)

W 16th St


A Chelsea Marketben ebédeltünk

Utóbbi különösen tetszett, egy régi gyárépületet alakítottak át félig-meddig fedett piaccá, ahol sok jópofa kis bolt akad, meg kaja a világ minden tájáról. Ha valaki jót akar enni jó hangulatú helyen, csak ajánlani tudom :)

Életkép az Upper East Side Harlem felőli végéről


A két tábla külön figyelmet érdemel :)

A nap kulturális programjaként a The Museum of the City of New Yorkot szavaztuk meg – egész máshogy nézett ki, mint ahogy nekem rémlett 7 évvel ezelőttről, viszont a mostani kiállításokat is érdemes volt megnézni. Hmm, lehet, hogy évente-kétévente újabb kollekciót raknak össze? Jóval kevésbé tömött, mint a hatalmas és ingyenes múzeumok (MoMA, The Met, etc.) és legalább végig lehet nézni a kiállításokat, nem azzal az érzéssel jössz ki, hogy na, most is voltunk itt vagy két órát, nagy volt a tömeg és ráadásul csak három és fél termet láttunk. A hetvenhétből. És a 10 dolláros belépőjegy sem olyan brutális, mint amennyit mondjuk egy Madame Tussaud’s-ért elkérnek bárhol a világon.

Central Park


És igen, az egész város lázban ég
a másnapi sportesemény miatt

Londonhoz hasonlóan itt is hatalmas banzájt csináltak az NFL-meccs tiszteletére, megfejelve azzal, hogy ez a nagydöntő (Super Bowl) előtti napon volt és hogy ez Amerika. A Broadway-t lezárták kb. a 35-től az 50-ig utcáig, teljes szélességében és persze napközben show, performansz, repicuccok tömkelege és mindenféle erőpróba, futópróba, célzópróba – minden a tojáslabda körül. Meg persze a város egyébként is nagy gyalogosforgalmú része megfejelve az érdeklődők tömegével.

Szánkópálya a Broadway közepén


Tömeg


És valóra vált a Firefly egyik (számomra) rémisztő jelenete –
hús-vér modellek pózolnak a kirakatban…


Az Empire State Building itt éppen
 a Seattle Seahawks színeiben

A Denver Broncos narancssárgáját valahogy nem tudták szépen megjeleníteni, inkább piros-kéknek hatott az éjszakában. De valószínűleg nem ettől muzsikált ilyen pocsékul másnap az egyébként szinte egész szezonban lehengerlő Broncos…

A nagy tömeget megelégelve elindultunk hazafelé


Visszanéz a kompról


The Lady in the night

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése